tirsdag 7. oktober 2014

QR-koder

QR-koder kommer vi stadig over i dagens samfunn på blant annet reklamer, produkter og informasjonsplakater. QR-kode står for Quick Response code og er et mosaikkbilde med funksjon som en strekkode. Strekkodene kan man lese av med hjelp av kamera på smarttelefoner og nettbrett via en applikasjon (app). Alle kan lage QR-koder og legge til selvvalgt innhold. Man kan blant annet legge til tekst, linker, visittkort, e-postadresse, PDF-dokumenter, bildefiler, lydfiler og lignende.

Jeg tenker at QR-koder kan være morsomt å bruke i undervisningssammenheng. Læreren kan for eksempel lage QR-koder for bruk i undervisningsopplegg der elevene får utdelt oppgaver gjennom QR-koder og kan bruke nettbrett for å lese dem. Læreren kan for eksempel legge til nettadresser, youtubelinker som elevene skal gjøre oppgaver eller aktiviteter til og knytte til undervisningen. Elevene kan også lære å lage QR-koder selv og bruke det i læringssammenheng.

Her har jeg laget en QR-kode med link til min blogg.

2 kommentarer:

  1. QR-koder har visst bortimot uendelig mange pedagogiske muligheter. De fungerer som en slags skattejakt.

    SvarSlett
  2. Ja, det kan nok tenkes at bruk av QR-koder vil bli som en slags skattejakt, da man ikke vet hva som "skjuler" seg bak koden. Det tror jeg elevene vil finne spennende.

    SvarSlett